Kissan elämää

Yksi luetuimmista jutuista tässä blogissa on lyhyt idea artikkeli kissan ruokinta-automaatista. Kokeillaans sitten miten käy, jos kirjoitan ihan koko jutun pelkästään kissoista.

Yksiöön muuton jälkeen to do listalla oli Robinssonille kaverin hommaaminen, koska balineesi on ainoana kissana ei ole parhaasta päästä ideoista. En varsinaisesti kerenyt etsiä toista kissaa, kun minulle jo tarjottiin käytännössä täsmälleen sellaista kissaa, jota olin ajatellut itsekin. Leikattu, suunnilleen Robinsonin ikäinen ja narttu. Oikeassa paikassa suunsa aukaiseminen oli taas hyvä valinta.

Ensimmäinen viikko ja pari päivää päällekin on nyt takana ja tilanne on itse asiassa huomattavasti mukavampi kuin olisin ikinä voinut kuvitellakaan! Luulin, että tässä vaiheessa vielä joutuu vahtimaan kissoja hyvin tarkkaan, mutta mitä vielä! neljäntenä päivänä uskalsi jättää kissat keskenään siksi aikaa, että kävi kaupassa ja nyt olen jo jättänyt ne kahdestaan koko päiväksikin.

Belle on ottanut itselleen paikan minun sängyn päältä ja erityisesti peiton päältä. (Luulitko todella minun petaavan sängyn joka aamu?) Lopputus on sitten se, että saan kuunnella joka ilta sähinää, kun Belle on sitä mieltä, että ei saa häiritä kesken unien xD Belle on  sanotaan tempperamenttinen kissa. Belle ilmoittaa kyllä hyvin selvästi, että nyt ei rapsutukset kiinnosta. Robsku on luonteeltaan hyvin erillainen. Robskun olen kuullut sähisevän käytännössä ainoastaan vieraalle kissalle ja käytännössä aina saa silittää tai rapsuttaa korvan takaa. Robsku on myöskin sosiaalisempi kuin Belle. Tosin Belle voi viellä vierastaa sekä paikkaa, että minua sen verran ettei ihan kaikkea luonteesta vielä voi sanoa.

Molemmat kissat tykkäävät nukkua jalkojen välissä ja Belle on aika tehokkaasti pitänyt Robkun poissa sängystä. Eilen oli kuitenkin ensimmäinen kerta, kun molemmat kissat olivat sängyssä, mutta minkäänlaista sähinää ei kuulunut.  Onnistuin pätkän videotakin asiasta ottamaan.

 

Mitenkään vahvasti kissat eivät näytä toisiinsa luottavan, mutta paremmin tämä on mennyt kuin oletin! Kissat ovat olleet samassa sängyssä jo aikaisemminkin, mutta silloin Belle on pitänyt sähinän ja mekkalan, jos Robsku on mennyt liian lähelle. Kaiken kaikkiaan Robsku on huomattavasti kiinnostuneempi Bellestä kuin toisin päin.

Tänään oli myös ensimmäistä kertaa tilanne, että molemmat kissat olivat (lähes) yhtä aikaa syömässä. Molemmilla oli ruokakippa edessä IMG_20151018_203829ja molemmat olivat keittiössä, mutta Belle aloitti syömään vasta kun Robsku oli omansa jo syönyt.

 

Minua myöskin varoitettiin, että Belle ja kuivamuona ei ole mikään hyvä yhdistelmä, mikä oli vähän harmi, koska Robsku on tottunut siihen, että tarjolla on jatkuvasti kuivaruokaa.  Olen kuitenkin pitänyt pientä määrää kuivamuonaa tarjolla kokeilu mielessä. Lopputulos on että Belle syö paremmin kuivamuonaa kuin Robsku. Robsku ei käytännössä koskaan juo vettä heti raksujen jälkeen, mutta Belle on tähän mennessä juonut joka kerta raksujen jälkeen, kun olen ollut tilannetta ollut seuraamassa. Muutenkaan ei kyllä ole ollut ruuan kanssa ongelmaa Bellen kanssa, kaikki on hävinnyt kiposta mitä sinne on laittanut. En taida raksuautomaattia laittaa esille, mutta päivän annoksen raksuja taidan laittaa jatkossakin esille.

Vaikka noi kaksi kissaa ovatkin täysin erilaisia samaakin noissa kahdessa kissassa on, molemmilla on ”paskan irroitus villi”. Kumpikin nimittäin juoksee ympäri kämppää hetken aikaa hiekka-astialla käynnin jälkeen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *