Ensimmäinen aamu sarastevalon kanssa

Huomenta!

Ensimmäinen aamu takana, kun sarastevalon testikytkentä on wpid-img_20141223_101819.jpgtoiminnassa. Herätys oli kieltämättä normaalia helpompi sarastevalon kanssa, mutta yhden aamun kokemuksella ei ihan hirveästi voi viellä sanoa tarkasti vaikutusta.

Aikaisemmasta kokemuksesta kuitenkin voin sanoa, että idea on toimiva! Jos sinulla ei ole muuten kokemusta niin mieti miten helppoa on kesäaamuna herätä auringon valoon.

 

Seinässä katon rajassa on kummallakin puolella huonetta 2.5m ”valkoista” ledi nauhaa. Testi kytkennässä on käytössä vain toisen puolen nauha. Nauhan valinnassa tärkeimmät asiat olivat kirkkaus ja wpid-img_20141220_155657.jpghinta. Kompromissi näiden suhteen on suhteellisen hyvin onnistunut, mutta seuraava nauha on lämmintä valkoista, eikä ”pelkkää” valkoista niin kuin tämä nauha. Nykyinen nauha on ihan liian kylmän väristä, niin kuin edellisessä kirjoituksessa mainitsin. (Kuva viellä valehtelee lisää, valo ei sinistä kuitenkaan ole. Kuvassa on eri testikytkentä, mutta nauha on sama.)

Seuraava vaihe on tehdä koodi loppuun ja väkerrellä piirilevy eaglella ja tilata se. Jonkinlainen kotelokin pitäis sitä ennen päättää. Onneksi joulun aikaan on aikaa tälläisellekin.

Minulla on ollut aikaisemmin ollut  denver merkkinen sarastevalo, mutta en ollut tyytyväinen siihen. En löytänyt netistä täsmälleen samaa, mutta löysin erimerkkisen, mutta ulkoisesti täysin samanlaisen valon.

En voi todellakaan suositella denver/audiosonic sarastevaloa, se on vaikea käyttöinen, näytön sininen taustavalo on aivan liian kirkas, sisuskalut näyttävät halpaakin halvemmalta, vaarallisilta suorastaan ja lisäksi yksi 40w lamppu ei ihan hirveästi ainakaan minuun vaikuta. Aukaisin denverin valon, koska halusin himmentää näyttöä vaihtamalla isompi vastus näytön ledille, mutta heitin valon menemään SER-jätteeseen,  kun näin valon sisuskalut, mielenkiinnosta kokeilin kuitenkin vastuksen vaihtamista ensin ja onnistuihan se.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *