Pientä testausta uusimpaan projektiin.
Testailin projektia varten omronin pushwheel-kytkintä. Mukava pieni BCD-koodia sylkevä laatikko. ”Julkisivussa” siis numeronäyttö ja kaksi nappia, joilla voi valita numeron ja sama numero tulee binäärikoodina ulos pinneistä. Common pinniin laitetaan joko maa tai muu sopiva jännite, muihin pinneihin laitetaan sopiva ylös/alavetovastus. (Itse käytän yleensä 10 kOhm.) Tämän jälkeen pinneistä on luettavissa binääri muodossa mikä numero on asetetuna kytkimeen.

Omaan projektiin on tulossa neljä noita kytkimiä. Periaatteessa valitussa mikrokontrollerissa on riittävästi pinnejä lukea suoraan kaikki tarvittavat 16 pinniä kytkimistä, mutta parempi valinta monessa mielessä on kuitenkin käyttää PISO- siirtorekisteriä (rinnakkain sisään, sarjassa ulos.)
Tällä kertaa valinta osui 74HC165 piiriin. Se on 8-bittinen ja helposti ketjutettavissa oleva siirtorekisteri. Piirtelin eaglella kytkennän ja rakentelin koekytkennän koekytkentälevylle. Clk, (clock)inh(ibit), serdata ja *pl/ss (paraller load/serial shift) mevevät kaaviossa arduinolle, mutta itse kytkennässä INH-linja on suoraan maahan kytkettynä.

En alkanut itse kirjoittamaan koodia arduinolle testiä varten, vaan lainasin Jordanin blogista koodia, pienin lähinnä kosmeettisin muutoksin.
Tämä siis toimivaksi todettu. Projekti jatkuu näillä. Projektin vaiheita ja lopputulos tulee tänne siinä vaiheessa, kun on jotain julkaistavaa.
Loppuun viellä videon pätkää kytkimen toiminnasta. Kytkentä on tehty vain esittelemään kytkimen toimintaa ja siinä on virranrajoitusvastus, koekytkentälevy, neljä lediä, kytkin ja virtalähde.
Vastaa