Miten asian voi suunnitella näin? — HEKA remontti osa 4

Edellinen kirjoitus. ”Aikaisintaan” — HEKA remontti osa 3

Minun kämppä on siis irtisanottu elokuun loppuun 2024. Arvatkaapa milloin HEKA on suunnitellut tekevänsä investointipäätöksen remontista?

HEKAlla on siis tapana, että väistömuutot hoitaa sama firma, joka tekee remontin. Toisin sanoen muutosta ei saa juuri mitään tietoa ennen kuin tuo investointipäätös on tehty. Eikä senkään jälkeen välittömästi. Väistökämpän saa sentään tietää vähän aikaisemmin, mutta sekin ilmeisesti jossain määrin riippuu siitä mistä roikkuu eli sekään ei ole mitenkään varmaa.

Henkilökohtaisesti minusta olisi järkevää suunnitella asiat niin ettei asukkaille jää suoraan kuvaa, että remontin toteutus on epäonnistunut vaikka tosiasiassa kyse on siitä, että asiat ovat jo etukäteen suunniteltu asukkaan kannalta huonosti. Jos en olisi alkanut kyselemään asioista, en olisi tiennyt miten tämä on suunniteltu ja olisin jäänyt käsitykseen, että HEKA on eri tavalla epäpätevä toiminnassaan.

Lisäksi joku voi vielä esimerkiksi valittaa siitä mikä firma valitaan tai ettei mikään tarjous ole hyväksyttävissä syystä tai toisesta ja remontti myöhästyy sen takia. Siksi minusta on vähän outoa irtisanoa vuokrasopimukset näin aikaisessa vaiheessa.

Nyt siis tiedän, että HEKA aikoo/aikoi käyttää ”aikaisintaan” termiä irtisanomisilmoituksessa hyväkseen. Mielenkiintoista.

Milloin se investointipäätös on siis tarkoitus tehdä tämän hetken suunnitelman mukaan? Syys- tai lokakuussa. Se on siis suunniteltu tehtäväksi sen jälkeen, kun vuokrasopimusten irtisanominen on astunut voimaan. Miten asioita voi suunnitella näin onnettomasti asukkaiden kannalta? Asukkaiden kannalta parasta olisi, jos he tietäisivät enemmän kuin pari viikkoa etukäteen niinkin ison asian kuin muuton.

HEKA ei tuntunut olleen edes ajatellut, että joku voisi ilmoittaa ettei maksa sopimuksettomalta kaudelta vuokraa. He vastasivat ilmoitukseeni vain, että vuokra pitää maksaa myös siltä ajalta, kun vuokrasopimus ei ole voimassa. Saattaa olla, mutta se kyllä vaatii enemmän perusteluja tai sopimista kuin ”näin me halutaan”. Katsotaan miten käy ja mitä perusteluja HEKA keksii, mutta minusta HEKAn toiminta ei todellakaan vastaa ison toimijan hyvää toimintaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *