Kuu on juustoa, vai onko sittenkään? — HEKA remontti osa 5

Viimeisimmässä viestissä HEKAn asiakaspalveluun käytin fraasia ”Ei se kuu muutu juustoksi vaikka kuinka toistaa väitettä, että kuu on juustoa.”. Tämä sen takia, että asiakaspalvelu vastaa kuin papukaija. Kysyn lainkohtia mihin he vetoavat irtisanoessaan sopimuksen ”aikaisintaan” aikamääreellä ja saan vastaukseksi ”on kysytty lakiosastolta ja on laillinen tapa”. En siis ole saanut saanut lainkohtia mihin he vetoavat.

Minulla on ollut vahva epäilys miksi he näin sanovat ja suoraan sanottuna epäilen etteivät he ole edes kysyneet asiaa lakiosastoltaan. Heille on erittäin kätevää, että ei ole olemassa tiettyä päivää johon asiat pitää saada lutviutumaan. HEKA myös surutta käyttää tätä hyväkseen. Mietin pitäisiköhän minun kysyä itse sieltä lakiosastolta, että onko heiltä edes kysytty asiaa. Olisi mielenkiintoista kyllä tietää, mutta en usko saavani vastausta vaikka kysyisinkin. Toisaalta saattaisi aiheuttaa mukavaa kihinää, jos ei ole kysytty ja lakiosastolle selviää, että heidän väitetty antaneen laittomuuden mahdollistava vastaus. Taidan lähettää heille sähköpostia ihan tämän mahdollisuuden takia.

Sain tänään myös  puhelinsoiton Vuokralaiset ry:ltä. Soitin heille eilen toisen kerran tämän asian tiimoilta ja kysyin tilanteesta, mutta he eivät osanneet heti kättelyssä sanoa varmaksi asiasta mitään.  ”Yön yli nukkumisen” jälkeen tuli vastaus, että ”aikaisintaan” määre on laiton ja tuota ilmoitusta pitäisi periaatteessa pitää vain varoituksena, että vuokrasopimus aiotaan irtisanoa jossain vaiheessa. HEKA itse pitää irtisanomista laillisena ja pätevänä. Sain siitä vahvistuksen HEKAn toimitusjohtajalta tänään.

Toimitusjohtajan mukaan voin riitauttaa irtisanomisen ja olettaisin voittavani helposti asian, mutta en näe mitään järkeä lähteä asiaa riitauttamaan. Riitauttaminen tarkoittaisi remontin myöhästymistä lisää ja rahan menoa molemmille osapuolille sekä myös yhteiskunnalle.

En ymmärrä miksi HEKA on lähtenyt tälle linjalle. Tämän hetken tilanne on se, että HEKA polkee asukkaan oikeuksia. Ei pitäisi olla asukkaan ongelma, että HEKA ei pysty tekemään aikataulua, joka pitää. Nyt suunnitelmat on tehty jo alunperin niin etteivät asukkaat tiedä varmaksi milloin remontti alkaa ja muutto on. Ei sitä tiedä HEKAkaan, mutta sen ei pitäisi olla asukkaan ongelma.

Taidan muuten juuri saada perääni haastemiehen. Ainakin HEKA kovasti niin uhkaa, kun en allekirjoittanut heidän irtisanomisilmoitustaan, koska pidän sitä laittomana. Samaan aikaan laki käsittääkseni sanoo, että irtisanomisen tiedoksi saamiseen riittää, että asukas todistettavasti tietää ilmoituksesta. Pika visiitti tänne, HEKAn asukassivujen viesteihin ja useammankin henkilön sähköpostiin riittäisi kyllä todisteeksi, että olen tietoinen irtisanomisesta ja ilmoituksen sisällöstä. Valinta on kuitenkin HEKAn ja päätellen heidän (oletettavasti) lakiosaston tasosta, he käyttävät sen 80€ saadakseen haastemiehen tuomaan irtisanomisen minulle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *