Haastemies astuu kehään — HEKA remontti osa 7

Jep! Nyt vihdoin HEKA toteutti uhkauksensa ja laittoi minun perään haastemiehen. Sain kirjeen, että haastemiehellä olisi minulle asiaa. Tänään soitin ja kyllä kyllä vuokrasopimuksenirtisanomiskirjettä sieltä todisteellisesti ollaan minulle toimittamassa.

Haastemies puhui vähän ohi suunsa ja kertoi, että tämä minun asia on ainut heillä HEKAn asioista, jotka liittyvät tähän remonttiin. Muut liityvät kuulema HEKAn projektiin, jossa kaikki vuokrasopimukset yhtenäistetään ja mm. kielletään tupakointi kaikissa asunnoissa.

Oletin kirjeen perusteella, että homma onnistuu puhelimessakin, mutta paikan päälle piti lähteä, koska homma ei puhelimessa onnistunutkaan.Ja mikäs siinä Helsingin käräjäoikeus on Ruoholahdessa missä en ole käynyt vähään aikaan ja keli oli oikein mukavan kesäinen, jos semmoisesta tykkää. Vähän turhan lämmintä minun makuun, mutta ei tuskastuttavan kuuma. Ihan mukavaa porukkaa töissä tuolla. Turvatarkastuksesta pääsi näppärästi lävitse ja vartijat ehtivät pari sanaa vaihtaa minun kanssa. Haastemies oli myös mukava ja kertoi oman kantansa onko aikaisintaan päiväyksellä varustettu irtisanominen laillinen tapa irtisanoa vuokrasopimus.

Irtisanominen on siis nyt ”voimassa” päiväksellä aikaisintaan 31.12.2024. Tuo irtisanominen on kirjoitettu pelkästään minulle. Edellinen oli massa versio, missä ei ollut tarkkaa osoitetta mitä irtisanominen koskee. Tällä kertaa on. Sisältö on muistin mukaan päivämäärää lukuunottamatta aikalailla sama kuin aiemminkin, en ole sanatarkkaa vertailua tehnyt.

Hyvän tovin mietin, etten kävisi hakemassa papereita tuolta, mutta en halua virkamiehille aiheuttaa yhtään enemmän töitä kuin heillä jo on. Vaikka olisihan se ollut kiva kokeilla miten pitkään ja mitä kiemuroita vaaditaan ennen kuin näkee oman nimen virallisessa lehdessä. Nooh ehkei kuitenkaan. Kokemushan se sekin olisi, mutta ei ehkä tosipuheissa kuitenkaan semmoinen minkä haluaisin kokea. Enkä myöskään halua remonttia enää lisää myöhästyttää.

Odotan edelleen HEKAn lakiosaston (tarkempia) perusteluita sille miksi he pitävät tuota ”aikaisintaan” päiväystä laillisena. Tähän mennessä asiakaspalvelun vastaukset ovat olleet riittämättömiä, ehkäpä toistamiseen kerrottu tieto, että vuokralaiset RYn mielestä tapa on laiton saa jotain kunnollista vastausta aikaiseksi. Ei taida kuitenkaa kannattaa pidättää hengitystä odotellessa.

Minulle on tämän prosessin aikana valehdeltu HEKAn puolelta, minulle on vahvistettu kirjallisesti vääriä päivämääriä, minun kysymyksiin on vastattu ylimielisesti ja jätetty myös kokonaan vastaamatta. En ole ainut, joka on tässä matkan varrella pohtinut, että olisiko tämä mennyt näin huonosti, jos kyseessä olisi omistusasunto? Väitän, että ei olisi mennyt. Enkä myöskään olisi todellakaan ainut joka vaatisi parempaa tiedotusta, jos kyseessä olisi omistusasunto. Minä ihmettelen vain, että miksi vuokra-asuja on huonommassa asemassa tässä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *