ESP8266 moduli

Tällä kertaa käsissä pikkuruinen ja edullinen WLAN-moduli ESP8266.  Kuvassa on myös nRF24L01(+)-moduli josta juttua tuonnempana, kunhan ehdin testata sitä. ESP8266 on tuhottoman suosittu, siitä löytyy juttua vaikka kuinka paljon netistä, mutta lisätään silti pätkä.

ESP8266 & nRF24L01(+)
Vasemmalla ESP8266 ja oikealla nRF24L01(+)

Modulilla on yllättävän pitkä toiminta säde. Hiukan avustettuna jopa reilu neljä kilometriä! (mm. CNLohr youtubessa on tehnyt videon asiasta) Todellinen ja käyttökelpoinen etäisyys on kuitenkin huomattavasti lyhyempi, en ole kuitenkaan itse sitä mitenkään testannut. Luultavasti modulin omalla antennilla ei kovin kummoisia etäisyyksiä saa aikaiseksi.

Moduli toimii 3.3v jännitteellä ja vaikka joissain paikoissa sanotaan, että sen datapinnit sietävät 5v volttia, päätin kuitenkin olla IMG_20150216_133915kokeilematta asiaa. Moduuli ei ole erityisemmän koekytkentälevy ystävällinen, joten tein adapterin sitä varten.  ESP8266_V091

Kuvassa on pinni järjestys.GND maahan ja Vcc 3.3volttiin. CH_PD pitää myös olla 3.3voltissa. RX ja TX vastaaviin pinneihin USB to serial adapteriin. Käytin arduino IDEä terminaali ohjelmana.

 

esp8266 ap
WLAN verkon teko ESP8266 modulilla. Näillä asetuksilla mitään verkolla ei voi tehdä, mutta siihen voi liittyä.

Modulia ohjataan AT-komennoilla (Vanhat parrat muistavat  AT-komennot modeemien aikakaudelta).  Kuvissa on kaksi eri versiota yhteydestä toisessa tehdään WLAN, johon voi kytkeytyä, mutta jossa ei viellä tuossa vaiheessa voinut tehdä mitään muuta.

 

 

Toisessa kuvssa liitytään omaan WLANiin ja  haetaan serveriltä tiedosto. Itse yhteyden muodostusta kuvassa ei ole, mutta listaan komennot tähän.

 

Siirrytään ”station” moodiin, jolla päästään liittymään WLANiin.

AT+CWMODE=1

Seuraavaksi liitytään WLANiin

AT+CWJAP="ssid","password"
esp8266 get test
Tiedoston haku ESP8266 moduulilla.

IP numeron voi halutessaan tarkistaa komennolla

AT+CIFSR

Jatko on kuvattu kuvassa. Haettu tiedosto sisältää vain ”Success!!!”.  Ennen tiedoston sisältöä kerrotaan kuinka paljon tietoa on tulossa. Tässä tapauksessa ”+IPD,10: ” tarkoittaa, että tulossa on 10 merkkiä.

Käytin Vaasan Haclabin ohjeita yhteyden tekemisessä. Selvillä on vasta ihan perusasiat tästä modulista ja sen mahdollisuuksista.

 

Pieniä ideoita on mielessä, esimerkiksi tuon sarastevalon muuttamista webin puolelta ohjattavaksi, mutta mitään varmaa ei viellä ole mielessä.

 

 

http://wiki.iteadstudio.com/ESP8266_Serial_WIFI_Module

https://nurdspace.nl/ESP8266

http://www.esp8266.com

https://github.com/nodemcu

http://www.electrodragon.com/w/ESP8266

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *