”Aikaisintaan” — HEKA remontti osa 3

Edellinen osa saagaa

Olin väärässä, sain vastauksen tänään. Koko vastaus:

Hei

irtisanomisilmoituksessa on kaikki sopimukset irtisanottu päättymään aikaisintaan 31.8.2024, joten irtisanominen astuu voimaan 1.9.2024.

Ettäpä semmoista, HEKA:lla on siis erillainen käsitys sanasta ”aikaisintaan” kuin minulla. Minusta ”aikaisintaan” ei kerro tarkkaan milloin asia tapahtuu vaan vain sen, ettei se tapahdu ennen annettua päivämäärää.

He siis lukitsivat päivämäärän ja minä päätin lähteä leikkiin mukaan. Lähetin heille oheisen vastauksen.

Sana ”aikaisintaan” tarkoittaa, että asia tapahtuu aikaisintaan annettuna päivämääränä, ei aiemmin, mutta ei välttämättä heti annetun päivämäärän jälkeen. PIdän edelleen ilmoitustanne pätemättömänä, jos asia lähdettäisiin katsomaan käräjäoikeudessa.

En kuitenkaan näe omalta osaltani mitään hyötyä lähteä tuhlaamaan rahaa oikeudessa ja hyväksyn irtisanomisen tällä lisäyksellä. 1.9.2024 alkaen tämä kämppä ei siis ole enää minulla vuokralla, vaikka asuisin siinä edelleen.

Hoitakaa remontti asiat, siten ettei tästä päivämäärästä tarvitse lipsua. Näillä sopimuksilla ja tiedoilla en aio maksaa vuokraa tähän kämppään 31.8.2024 jälkeen. Riippuu ihan HEKAn omasta toiminnasta asunko syyskuussa (ja eteenpäin) tässä kämpässä ilmaiseksi vai väistökämpässä vuokraa maksaen.

Vaihtoehdot ovat ihan teidän omissa käsissä.

Toki noihin vaihtoehtoihin kuuluu myös se, että HEKA tekee lyhyen vuokrasopimuksen tähän kämppään, jos he eivät saa asioita hoidettua aikataulussa ja myös se, että muutan tästä kämpästä pois ennen remonttia. En nähnyt aiheelliseksi niitä mainita viestissä. Muutto pois tästä ennen remonttia on/oli mielessä kyllä aiemminkin, mutta reilu 300€ kuussa vuokraa ja minun makuun siedettävä kämppä on pitänyt minut tässä.

Mietin pitäisikö minun odottaa seuraavaa vastausta ja julkaista tämä kirjoitus vasta sitten, mutta julkaisen tämän kuitenkin tänään. Riippuen mitä HEKA vastaa, vastaan heille jotain suuntaan, että asiat ovat heidän omissa käsissä ja he keksivät kyllä puolen vuoden aikana järkevän ratkaisun asiaan. Oletan siis, että HEKA ei tykkää ideasta etten maksa vuokraa syyskuussa tähän kämppään, jos täällä vielä silloin olen.

Mielenkiintoista nähdä mitä syksyllä tapahtuu. Yrittääkö HEKA käyttää jotenkin tuota ”aikaisintaan” mainintaa hyväkseen? En pitäisi mitenkään mahdottomana. Minua suoraan sanottuna vituttaa koko asia. En haluaisi olla se, joka tämmöiseen kiinnittää huomiota, mutta vielä enemmän minua tympäisee, jos taho jonka pitäisi osata hoitaa asiansa hyvin ei sitä tee. Kokemuksesta voin sanoa, että HEKA ei osaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *